Kuřecí křidélka si můžete vychutnat v pálivé i nepálivé verzi. Jsou křehká, šťavnatá a snadno si na nich vypěstujete závislost.
Suroviny
600 g kuřecích křidélek
100 g rajčatového protlaku
4 stroužky česneku
1 lžička drcených čerstvých nebo sušených chilli papriček
2 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterské omáčky
pažitka na dozdobení
sůl, pepř
olej na smažení
šťáva z půlky limety
Postup
Maso si omyjte, očistěte a lehce osolte a opepřete. V míse si smíchejte rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli papričky, med, sójovou a worcesterskou omáčku. Maso naložte na dvě hodiny do směsi a dejte ho chladit do lednice.
V hrnci si rozpalte rostlinný olej. Křidélka by v něm měla být celá ponořená. Křidélka zprudka osmažte. Poté je nechte okapat na kuchyňské utěrce.
Ve směsi, která vám zbyla, obalte maso ještě jednou a bohatě ho zasypejte nasekanou pažitkou. Nakonec maso ještě zakápněte limetkovou nebo citronovou šťávou.
Jak chutnají nejlépe?
Připravte si ke křidélkům dip z jednoho balení zakysané smetany, prolisovaného stroužku česneku, lžíce citronové šťávy a nasekané pažitky.