Překvapte svůj protějšek neobyčejným dezertem skvělé chuti.
Ingredience
50 g hořké čokolády v malých kouscích
200 ml mléka
120 ml smetany
30 ml kakaového prášku
115 g hladké mouky
2 vejce
olej na smažení
Náplň
500 g malinového kompotu
50 g cukru krupice
30 ml portského
150 g zakysané smetany nebo bílého smetanového jogurtu
Omáčka
150 g hořké čokolády
175 g šlehačky
15 ml portského vína
Postup
Připravíme těsto na palačinky. Čokoládu s mlékem dáme do menšího hrnce a za občasného míchání zahříváme, až se rozpustí.
Čokoládové mléko nalijeme do mixéru a přidáme smetanu, kakao, mouku a vejce. Zpracujeme dohladka a necháme asi 30 minut vychladit.
Mezitím připravíme náplň. Kompot vložíme do menšího hrnce i se šťávou.
Přidáme cukr a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryjeme pokličkou. Asi 10 min necháme probublávat, vmícháme portské a vaříme další ani ne minutu. Sundáme z plotýnky, ale stále se snažíme, aby náplň zůstala teplá.
Zahřejeme pánvičku na palačinky a potřeme ji olejem. Vlijeme
malou naběračku těsta na palačinky a rozprostřeme po dně pánvičky. Když je palačinka z obou stran upečená, dáme ji na pečicí papír a stejně upečeme zbylé palačinky.
Na omáčku
V rendlíku spojíme čokoládu se šlehačkou, pomalu zahříváme a mícháme dohladka. Přidáme portské a za neustálého míchání asi minutu zahříváme.
Malinovou náplň rozdělíme do palačinek, na každou přidáme šlehačku a přehneme je. Podáváme přelité čokoládovou omáčkou a zbytkem omáčky.