Suroviny
250 g mražených krevet
2 hrnky kuskusu
1 l zeleninového vývaru
2 velké cukety
2 pórky
2 lžíce olivového oleje
hrubozrnná mořská sůl
pepř
čerstvá bazalka
Postup
Suchý kuskus nasypeme do mísy. Zeleninový vývar ohřejeme v hrnci a zalijeme jím připravený kuskus. Přikryjeme pokličkou a necháme vývar nasáknout do kuskusu.
Cuketu oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, pórek nakrájíme na kolečka. Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, na kterém orestujeme nakrájenou zeleninu.
Orestovanou cuketu a pórek smícháme s kuskusem, ochutíme solí, kořením a ozdobíme bazalkou.Nakonec na rozpálené pánvi restujeme krevety z obou stran cca 4 minuty. Pokládáme je poté na talíře, kde už je naservírovaný kuskus.
Tags :
kuskus