Český známe, ale už jste ochutnali makový závin z Maďarska?
Suroviny
Těsto
120 ml mléka
35 g kvasnic
150 g cukru
500 g polohrubé mouky
100 g sádla
100 g másla
2 vejce
1 lžička citrónové kůry
sůl
vanilkový cukr
Náplň
100 ml mléka
250 g krupicového cukru
vanilkový cukr
250 g máku
30 g rozinek
4 lžíce medu
Postup
Do vlažného mléka přidejte kvasnice a nechte pracovat. Smíchejte všechny ostatní suroviny na těsto a vypracujte.
V kastrůlku si zahřejte mléko s cukry. Přiveďte k varu a přidejte mák a rozinky. Míchejte. Sporák vypněte a do náplně přimíchejte med.
Těsto vyválejte do obdélníku a potřete náplní. Srolujte do závinu. Vršek pomažte žloutkem. Plech vytřete máslem či sádlem a pečte na 180° dozlatova. Dobrou chuť!
Tags :
závin