TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zahřeje, zasytí a potěší vaše chuťové buňky. Dobrou čočkovou polévku dělá především to správné koření.

Suroviny

300 g zelené čočky
3 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 větší mrkev
2 velké brambory
2 vrchovaté lžíce másla
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sušené majoránky
1 litr zeleninového vývaru
1 větší cibule
sůl

Postup

Čočku přes noc namočte do vody. V hrnci na másle zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli, zaprašte ji moukou a dobře promíchejte.

Přidejte na malé kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte zhruba jedním litrem zeleninového nebo kuřecího vývaru.

Do polévky přidejte čočku, nové koření, bobkový list, čerstvě namletý pepř a majoránku. Vařte zhruba čtvrt hodiny.

Poté prolisujte do polévky česnek. Dochuťte solí. Je-li na vás polévka moc řídká, zahustěte ji hotovou jíškou nebo hraškou.

 

Tags : čočkovka

Nenechte si ujít další zajímavé články