TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Malé křehké košíčky s lahodnou náplní jsou božským dezertem pro všední i sváteční dny.

Suroviny na 10 kusů

Na korpus
170 g hladké mouky
120 g másla
70 g moučkového cukru
1 žloutek

Na krém

250 g mascarpone
200 g jahod + na ozdobu
40 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

Postup

Ze surovin na korpus vypracujte pevné hladké těsto, které dejte na 30 minut do lednice. Poté ho rozválejte na plát silný 4 cm, pokrájejte na kusy a těmi vyložte formičky. Dejte péct při 180 °C na 15 minut.

Na krém rozmixujte jahody s mascarpone. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem, a pak obě směsi zlehka promíchejte.

Krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte jahodou a nechte zatuhnout.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články