Lehoučké nadýchané cukroví bez mouky je jako stvořené pro zdravé mlsání.
Potřebujete
1 hrnek strouhaného kokosu
1/4 hrnku medu
1/2 lžičky mandlového/vanilkového extraktu
špetku mořské soli
3 bílky
50 g hořké čokolády na zdobení
Postup
V míse vyšlehejte pomocí ručního mixéru bílky se špetkou mořské soli do tuhého sněhu. Pomocí kuchyňské stěrky do něj pak vmíchejte tekutý med, mandlový nebo vanilkový extrakt a kokos.
Těsto velmi opatrně promíchejte a pomocí lžíce z něj tvarujte kuličky a pokládejte je na pečicím papírem vyložený plech. Nechte mezi nimi dostatek místa, pusinky pečením nabudou.
Pusinky pečte na středním roštu při teplotě 175 °C asi 10–15 minut. Vrcholky by měly mít zlatavou barvu. Po upečení je můžete také namáčet do rozpuštěné hořké čokolády nebo je čokoládou ozdobit.