Pravé italské rizoto lze připravit na desítky způsobů. Vyzkoušejte ho s kuřecím masem, chřestem a parmezánem.
Suroviny na 4 porce
200 g rýže arborio
300 g kuřecích prsou
60 g zeleného chřestu
50 g parmezánu
1 šalotka
2 stroužky česneku
500 ml kuřecího vývaru
200 ml bílého suchého vína
2 lžíce másla
sůl
Postup
Na másle dozlatova osmahněte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rýži a zalijte bílým vínem. Vařte, dokud se víno nevypaří.
Přilijte třetinu vývaru a duste, dokud se tekutina nevyvaří. Tento proces opakujte ještě jednou.
K rýži přilijte zbytek vývaru a přidejte očištěný a nakrájený chřest. Vařte doměkka. Nakonec vmíchejte osmažená kuřecí prsa pokrájená na kousky.
Rizoto servírujte ozdobené parmezánem.
Tags :
rizoto