Někdo podává ratatouille jako přílohu, někdo si jej vychutnává jako hlavní jídlo a nejlépe s dipem. Obě varianty jsou ale vynikající.
Ingredience
3 mladé salátové okurky
1 světlá paprika
2 rajčata
1 větší cibule
500 g brambor
2 stroužky česneku
3 až 4 lžíce slunečnicového oleje
½ lžičky sušené bazalky
½ lžičky sladké papriky
pepř a sůl podle chuti
Postup
Cibuli nakrájíme na půlkruhy, brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a osmahneme je na oleji.
Pak přidáme rajčata a papriku na kousky a na chvilku pánev přiklopíme.
Oloupeme okurky, nakrájíme je na kolečka a přidáme je do pánve krátce před tím, než budou brambory hotové. Přidáme prolisovaný česnek, koření a osolíme. Zelenina v ratatouille by měla být příjemně křupavá.
Tags :
ratatouille