TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

4 camemberty
4 lžíce olivového oleje
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 snítka čerstvého tymiánu
špetka soli
mletý černý pepř
2 stroužky česneku
Můžete si vymyslet svou vlastní marinádu.

Postup

Stroužky česneku jemně utřete a smíchejte s kvalitním olivovým olejem a polovinou nasekaných bylinek.

Camemberty nakrojte na horní straně do mřížky a potřete připraveným česnekovým olejem z obou stran, pak ještě lehce opepřete a posypte zbylými bylinkami.

Takto upravené camemberty zabalte zpátky do papíru anebo do kousku alobalu a pečte na grilu nebo na pánvi z každé strany 7 minut. Podávejte s některou oblíbenou omáčkou nebo brusinkami a bílým, popřípadě zlehka opečeným toustíkem.

Tip

Místo česnekového oleje si můžete vymyslet vlastní marinádu. Z koření dobře funguje například sladká mletá paprika nebo směs provensálských bylinek. Pokud preferujete pálivou verzi, pak přidejte chilli.

Pamatujte, že základem každé marinády by měl být kvalitní olej. Vše promíchejte a sýr ze všech stran potřete. Kůrka bude krásně vláčná. Pokud chcete výraznější chuť, nechte sýr marinovat přes noc.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články