Pilaf je pokrm z rýže, do něhož lze použít různé druhy masa i zeleniny. Skvěle chutná i s indiánskou rýží.
Ingredience na 4 porce
400 g jasmínové rýže
2 cibule
2 konzervy loupaných rajčat
olivový olej
500 g kuřecích prsou
5 bobkových listů
1 lžička grilovacího koření
sůl
pepř
300 ml vývaru
1 palice česneku
Postup
Cibuli nakrájejte nadrobno. V nádobě, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a přidejte rajčata. Krátce je povařte a vmíchejte syrovou rýži. Přilejte vývar, přidejte bobkové listy, sůl, pepř a vše promíchejte. Směs přikryjte pokličkou a vařte 5 minut.
Pak nádobu vložte do trouby předehřáté na 200 0C a rovnou ji vypněte. Rýži v ní nechte dojít. Mezitím nakrájejte maso na kousky, osolte, opepřete a posypte kořením. Spolu s česnekem dejte do pekáčku a upečte. Nakonec maso vmíchejte do rýžové směsi a navrch položte pečený česnek.