TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tento chléb je dokonalou chuťovkou k vínu. Stejně tak ho můžete podávat k salátu nebo s různými uzeninami. Na přípravu použijte pesto z různých druhů bylinek podle chuti. Skvělé bude například pesto z rukoly.

Ingredience

250 g hladké pšeničné mouky
250 g hladké špaldové mouky
2 lžičky soli
1 sáček sušeného droždí
2 lžíce olivového oleje
300 ml vlažné vody
1 lžička soli
100 g bazalkového pesta

Postup

Do vlažné vody dejte droždí, cukr a lžičku mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím v míse promíchejte mouku se solí a přidejte olej. Vmíchejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte ho hodinku kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vyválejte do tvaru obdélníku. Potřete ho pestem, zatočte jako roládu a pak ještě stočte do spirály. Přendejte ho do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Chléb pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 0C.

Tags : chlébchleba

Nenechte si ujít další zajímavé články