TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zahřát se můžete i kávou s kapkou něčeho ostřejšího. Máte-li doma přístroj na espres­so, zkuste si připravit domácí dýňové latté s trochou whisky.

Potřebujete

½ dýně Hokkaido
300 ml vody
150 g světlého třtinového cukru
1 lžičku dýňového koření
1 lžičku vanilkového cukru
kávu espresso
mléko
skořici
40 ml whisky

Postup

Dýni omyjte a vydlabejte semínka. Položte ji rozkrojenou stranou na plech, podlijte 200 ml vody a při 180 °C pečte asi 1 h doměkka. Nechte vychladnout, vydlabejte dužninu a rozmixujte ji dohladka.

Dejte stranou 4 lžíce pyré, zbytek rozdělte do vhodných nádob a zamrazte pro příští využití. Smíchejte 300 ml vařící vody s třtinovým a vanilkovým cukrem a za stálého míchání nechte cukry rozpustit. Přidejte 4 lžíce dýňového pyré, dýňové koření a metlou prošlehejte.

V přístroji na přípravu kávy připravte do větších sklenic 2 silná espressa, přilijte whisky a dolijte napěněným mlékem. Navrch nalijte 2–4 lžíce vyrobeného dýňového sirupu, posypte skořicí a podávejte.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články