Suroviny
200 g listového těsta
250 g ricotty
2 lžíce nasekaných bylinek
1 vejce
sůl, pepř
1 pikantní klobása
1 cibule
hrst cherry rajčátek
1 lžička rajčatového protlaku Spak
2 lžíce kečupu Spak
rukola na posypání
olej
balkánský sýr na posypání
Postup
Těsto vyválejte, přendejte do kulaté koláčové formy a přebytečné okraje seřízněte. Ricottu prošlehejte s vejcem, osolte, opepřete a vmíchejte nasekané bylinky. Klobásu nakrájejte na kolečka a pak je překrojte.
Cibuli nasekejte najemno a rajčata pokrájejte na malé kousky. V pánvi rozpalte olej, orestujte na něm cibuli a přisypte klobásu a rajčata. Vše opečte a vmíchejte protlak a kečup.
Dobře promíchejte, krátce opečte a stáhněte z ohně. Na těsto ve formě naneste ricottu a rozetřete ji. Navrch rozprostřete směs z pánve.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 až 30 minut. Po upečení ho dozdobte rukolou a rozdrobeným sýrem.