TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Stejným způsobem můžete připravit i papriky.

Suroviny

8 velkých rajčat
150 g rýže
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce hladkolisté petržele
2 lžíce máty
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje

Postup

Rajčatům odřízněte vršek a lžící je opatrně vydlabejte tak, abyste neporušila slupku. Vložte je do zapékací mísy lehce vymazané olivovým olejem a pusťte se do přípravy náplně.

Rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej a vložte do něho nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, nasypte do ní uvařenou rýži, přidejte rajčatový protlak a dužinu, kterou jste vydlabala.

Směs osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte asi 10 minut. Poté ji stáhněte z plotny a přimíchejte do ní nadrobno nasekanou petržel a mátu.

Rýží naplňte rajčata, přiklopte je odkrojenými vršky a zakápněte olivovým olejem. Zakryjte je alobalem a pečte asi 30 minut na 200 °C.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články