Exotické krevety s limetovou omáčkou, tím rozhodně nikoho neurazíte.
Ingredience
250 g loupaných nebo neloupaných krevet
2 čerstvé limety
250 ml zakysané smetany
čerstvě mletá sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej na restování
3 stroužky česneku
2 dl bílého vína
1 šalotka
Postup
Oloupejte si šalotku a nakrájejte si ji na drobné kostičky. Na pánvi si rozpalte olej a dejte si šalotku zesklovatět, pomalu, ať ji nespálíte. Po dvou minutách přidejte na plátky nakrájený stroužek nebo dva česneku a nechte ho rozvonět.
Dejte si orestovat krevety, z každé strany postačí tři až pět minut. Krevety si osolte, opepřete a při-lijte k nim trochu bílého vína. Restujte další dvě minuty.
Před vyjmutím z pánve krevety pokapejte limetovou šťávou. V misce si promíchejte tři lžíce limetové šťávy se zakysanou smetanou. Přidejte prolisovaný stroužek česneku a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečenou bílou bagetkou lehce potřenou máslem. Určitě si pochutnáte.
Náš tip
Krevety můžete podávat i s bylinkovou majonézou.