Opravdu autentický recept obsahuje o něco více ingrediencí, ale takto docílíte velmi podobného výsledku s tím, co máte běžně doma.
Suroviny
40 ml olivového oleje
450 g hrubě umletého hovězího zadního
1 střední cibule
5 stroužků česneku
450 g drcených rajčat
450 g konzervovaných červených fazolí
třtinový cukr
kmín, chilli, pepř a sůl
Na rýži
240 g rýže
30 ml olivového oleje
360 ml vody
1 limetka, koriandr
Postup
Cibuli prudce zpěníme na oleji společně s posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme.
Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole. Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180 °C.
Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.