Kysané zelí je plné vitaminů. Uvařte si z něj skvělou polévku vyšperkovanou husím masem.
Suroviny na 4 porce
400 g kysaného zelí
250 g obraného zbylého masa z pečené husy
1 cibule
4 brambory
sůl, pepř
bobkový list
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce hladké mouky
60 ml smetany
800 ml vývaru
Postup
V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm najemno pokrájenou cibuli. Přidejte nakrájené brambory, osolte a opepřete. Zasypte moukou a promíchejte.
Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte asi 25 minut. Přidejte zelí a vařte 10 minut. Nakonec přidejte pokrájené maso a nechte pod pokličkou ještě asi 5 minut. Před koncem vaření zjemněte polévku smetanou.
Naservírujte do misek a podávejte, třeba s krajícem chleba.
Tags :
zelňačka