Kari je klenotem indické kuchyně. Připravuje se z masa, ryb či zeleniny a podává se v husté omáčce.
Suroviny na 4 porce
2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžička kurkumy
1 lžička kmínu
½ lžičky koriandru
2 kuřecí prsa
300 g máslové dýně
1 červená paprika
400 g loupaných rajčat
300 ml kuřecího vývaru
200 g špenátových listů
200 g rýže basmati
2 lžíce bílého hustého jogurtu
bylinky na ozdobu
Postup
Cibuli oloupejte a společně s česnekem nasekejte nadrobno. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. Papriku očistěte od jádřince a nakrájejte na kousky.
Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a 10 minut poduste. Přidejte česnek a zázvor a spolu s cibulí duste ještě minutu. Přidejte všechno koření a vařte další minutu. Nakonec přidejte kuřecí maso, oloupanou dýni nakrájenou na kostičky a papriku. Opékejte 3 minuty, pak přimíchejte rajčata a vše zalijte vývarem.
Přiveďte k varu a na mírném ohni duste 25 minut. Mezitím uvařte rýži podle návodu. Ke konci vaření přidejte ke kari očištěné nasekané špenátové listy a nechte zavadnout. Přidejte jogurt a krátce povařte.
Kari promíchejte s rýží, ozdobte bylinkami a podávejte.