Vsadíme boty, že takovýhle pokrm jste ještě nejedli. Pojďte to napravit s námi.
Suroviny na 4 porce
100 g žampionů
1 cibule
150 ml rajského protlaku
100 g sýra čedaru
olivový olej
100 g strouhanky
200 g čočky
2 řapíkaté celery
máslo
2 vejce
3 stroužky česneku
mletý černý pepř
sůl
200 g para nebo kešu ořechů
chilli koření
sekaná petrželka
Postup
Cibuli, česnek a celer očistíme a nasekáme najemno. V kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem a osmažíme cibuli, celer a česnek. Ořechy nasekáme nahrubo. Bylinky nasekáme najemno. Sýr nastrouháme. Do mísy vsypeme čočku, přidáme zeleninu, bylinky, ořechy, chilli, vejce, sýr, protlak a vše smícháme.
Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Stěny pekáče vyložíme pečicím papírem. Dno vymažeme máslem a nasypeme na něj houby. Směs rozložíme do pekáče a upečeme.