TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tortily jsou ve světě evergreen večírů a oslav, stejně tak falafel u nás není obvyklý. Nechcete si své kuchařské schopnosti rozšířit?

Suroviny

1 plechovka sterilované cizrny
svazek petrželové natě
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
drcený římský kmín
sůl a pepř
¼ menší hlávky červeného zelí
olej na smažení
4–6 tortill
2 cizrnové pomazánky
2 saláty
6 lžic bílého jogurtu

Postup

Cizrnu, nasekanou petrželovou nať, nadrcený česnek a pokrájené jarní cibulky dáme do výkonného mixéru a rozmixujeme na hustou kaši.

Dochutíme rozdrceným římským kmínem, solí a pepřem a uložíme asi na hodinu do lednice. Mezitím pokrájíme zelí na tenké nudličky a mrkev nastrouháme nahrubo.

V kastrolu rozpálíme asi 3 cm vysokou vrstvu oleje, z cizrnové hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky nebo placičky, smažíme dozlatova a ukládáme na papírovou utěrku.

Placky potřeme pomazánkou, na ni dáme salátové listy, kuličky falafelu, mrkev, zelí, jogurt a placky pevně zarolujeme.

Nenechte si ujít další zajímavé články