TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Proč si starou dobrou klasiku neozvláštnit o trochu chilli a chedaru?

Suroviny na 4 porce

800 g brambor

100 g sýru gouda nebo eidam

1 chilli paprička

2 lžičky mleté papriky

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce olivového oleje sůl olej na smažení

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu a přelijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut do změknutí. Brambory vyjmeme, necháme oschnout a rozmačkáme. Krátce osmažíme jemně nasekanou chilli papričku spolu s mletou paprikou na olivovém oleji. Pak je v míse smícháme s bramborami, moukou, sýrem, solí.

Těsto rozdělíme na osm vysokých placek a osmažíme dozlatova. Podle chuti můžeme pokapat šťávou z limetky nebo potřít zakysanou smetanou. Podává se samostatně nebo jako příloha ke grilovanému kuřecímu steaku.

 

Tags : bramborák

Nenechte si ujít další zajímavé články