Proč si starou dobrou klasiku neozvláštnit o trochu chilli a chedaru?
Suroviny na 4 porce
800 g brambor
100 g sýru gouda nebo eidam
1 chilli paprička
2 lžičky mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce olivového oleje sůl olej na smažení
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu a přelijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut do změknutí. Brambory vyjmeme, necháme oschnout a rozmačkáme. Krátce osmažíme jemně nasekanou chilli papričku spolu s mletou paprikou na olivovém oleji. Pak je v míse smícháme s bramborami, moukou, sýrem, solí.
Těsto rozdělíme na osm vysokých placek a osmažíme dozlatova. Podle chuti můžeme pokapat šťávou z limetky nebo potřít zakysanou smetanou. Podává se samostatně nebo jako příloha ke grilovanému kuřecímu steaku.