Lehká dobrota hotová raz dva! Stačí jen zaběhnout do pekárny pro Ciabattu nebo jiný podobný druh pečiva, který přepůlíme a potřeme ze všech stran stroužkem česneku.
Potřebujete
ciabattu
česnek
bazalku
italský sýr podle vašeho výběru, třeba mozzarellu
sůl
olej
Postup
Dva plátky položíme chleba na pracovní plochu a dáme na ně plátek sýra, polovinu plátků rajčete a polovinu bazalky.
Osolíme a překryjeme zbytkem sýra a zbývajícími dvěma plátky pečiva. Sendviče potřeme trochou oleje. V pánvi rozehřejeme asi 1 lžičku oleje a opečeme sendviče z obou stran dozlatova tak, aby se sýr začal roztékat; asi 4–5 minut z každé strany.
Nejlepší je se do něj pustit až tak za hodinku, zabalte si ho do alobalu, tam se všechny chutě pěkně propojí a pak už si nechte chutnat!