Šťavnatá, báječně ochucená vepřová pečeně, provoněná rozmarýnem, se stane zlatým hřebem vaší zahradní grilovací párty.
Suroviny na 6 porcí
1 vepřová kotleta vcelku (cca 1,2 kg)
100 g slaniny
2 cibule
2 mrkve
2 lžíce kuliček černého pepře
6 snítek rozmarýnu
sůl
8 stroužků česneku
slunečnicový olej
Postup
Vepřovou kotletu nejprve zbavte povrchových blan, důkladně omyjte pod tekoucí vlažnou vodou a osušte.
Slaninu a mrkve nakrájejte na přibližně stejně široké nudličky. Pomocí špikovacího nože maso prošpikujte slaninou a mrkví. Špikujte vždy vodorovně s blánami v mase. Kotletu na povrchu nařízněte drobnými zářezy, aby se dovnitř lépe dostala chuť koření.
Stroužky česneku oloupejte, prolisujte a utřete se solí. Poté potřete celý obvod masa a následně maso obalte v celém pepři a nasekaném rozmarýnu.
Maso zabalte do alobalu, přidejte cibule nakrájené na kolečka. Nad středním plamenem maso rožněte asi 90 minut. Pak alobal sundejte a rožněte ještě 20 minut bez něj.