Jsou recepty, které se v rodině předávají z generace na generaci. Takovým je i rodinný tvarohový moučník, který potěší vaše mlsné jazýčky.
Ingredience
Těsto
4 vejce
2 lžíce mouky hladké
2 lžíce mouky polohrubé
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce kakaa
špetka soli
Náplň
500 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
5 lžic cukru
300 ml smetany na šlehání
1 lžička želatiny
směs lesního ovoce
Postup
Ušleháme bílky se špetkou soli na hustý sníh. V jiné misce ušleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme obě mouky a sníh.
Nakonec přidáme kakao, promícháme a nalijeme do dobře vymazané formy nebo vyložené pečicím papírem. Pečeme pouhých 10, maximálně 12 minut při 170 °C.
V míse ušleháme tvaroh se smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem. Podle návodu si připravíme želatinu a vychládající ji přidáme do tvarohového krému a dobře promícháme. Ještě než hmota zatuhne, naneseme ji na mírně vychladlý korpus a dáme do chladničky alespoň na 2 hodiny.
Na závěr moučník posypeme nastrouhanou čokoládou a můžeme dozdobit třeba ovocem.