TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Příjemný lehký dortík v horkých dnech příjemně osvěží děti i dospělé.

Ingredience

piškot na vykrajovánky
250 g mascarpone
120 g vanilkové zmrzliny
1 až 2 lžíce moučkového cukru
150 g malin
malinová zavařenina

Na dekoraci

70g bílé čokolády
30g smetany 31%
bílá a růžová barva na čokoládu

Postup

Mascarpone vyšlehejte s lehce povolenou zmrzlinou do hladkého krému.

Podle chuti můžete dosladit, ale také nemusíte. Krém rozdělte na dvě části, do té druhé zapracujte nadrcené maliny. Pro dortík použijte středně velké kruhové vykrajovátko, které vyložte potravinářskou fólií. Na dno vykrajovátka dejte kolečko piškotu, pak navrstvěte marmeládu.

Naplňte jeden cukrářský sáček malinovým a druhý tvarohovým krémem. Vrstvěte, můžete kombinovat, jak se vám zlíbí. Nahoře dortík opět přiklopte kolečkem piškotu a dejte ztuhnout do mrazáku. Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti, poté dortík polejte.
Na závěr ozdobte dortík pusinkou ze zmrzliny. Z vaničky si malou lžičkou vezměte kousek zmrzliny a druhou lžičkou vytvořte úhledný nok. Opatrně dejte na dortík. Dozdobte malinami a honem mlsejte.

Nenechte si ujít další zajímavé články