Jemná a nadýchaná roláda s meruňkovým krémem je slavnostní dezert, který ocení všechny generace.
Suroviny
Na těsto
140 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
6 vajec
moučkový cukr na posypání
pečicí papír
Na náplň
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
120 g krupicového cukru
100 g másla
200 g meruněk
Postup
Vejce vyšlehejte s cukrem. Nejprve šlehejte asi 5 minut v horké vodní lázni a poté asi 5 minut mimo vodní lázeň, dokud není hmota hustá. Nakonec vmíchejte hladkou mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Upečený korpus ihned otočte na pomoučenou utěrku a nechte vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Uvařený pudink nechte vystydnout. Pak ho rozšlehejte a postupně do něj zašlehejte rozměklé máslo nakrájené na kousky.
Z vychladlého korpusu opatrně strhněte pečicí papír. Potřete ho krémem a na něj rozložte nakrájené meruňky. Stočte roládu a dejte ji do lednice zatuhnout.
Před podáváním posypte roládu moučkovým cukrem.