TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kalamáry jsou delikátní pochoutkou. Seženete je ve specializovaných obchodech s čerstvými mořskými rybami.

Ingredience

6 vykuchaných kalamárů
½ lžičky citronové šťávy
1,5 dcl bílého vína
2 lžíce hladké mouky
olivový olej
sůl
pepř

Postup

Odřízneme kalamárům chapadýlka a těla rozkrájíme na menší kousky.

Připravíme si těstíčko. Do misky dáme mouku, zalijeme ji vínem, přidáme citronovou šťávu, dvě špetky soli a pepř dle chuti. Nesmí být tuhé ani příliš řídké.

Nakrájené kousky naházíme bez ladu a skladu do těstíčka, promícháme a pak už jen smažíme v rozpáleném oleji na pánvi. Nejdříve si však osmažíme chapadla, která neobalujeme, a na oleji nešetříme.

Smažíme zhruba 1 až 2 minuty, krásně dozlatova. Rozhodně ale nesmažte déle, jinak by se z kalamárů stala žvýkačka. n Podáváme s omáčkou podle chuti, postačí však i pouze majonéza smíchaná se sladkou kuřecí chilli omáčkou.

Tags : středomoří

Nenechte si ujít další zajímavé články