Jablečné muffiny z pohankové mouky provoněné skořicí a vlašskými ořechy jsou skvělou a zdravou svačinkou.
Suroviny na 12 kusů
200 g pohankové mouky
100 g bezlepkové mouky
1 vejce
50 g másla
250 g měkkého tvarohu
2 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody
½ lžičky citronové kůry
½ lžičky mleté skořice
mléko podle potřeby
2 jablka
2 hrsti vlašských ořechů
Postup
Smíchejte tvaroh s vejcem, rozpuštěným máslem a medem. Bezlepkovou a pohankovou mouku promíchejte s citronovou kůrou a jedlou sodu, a pak tuto sypkou směs pozvolna smíchejte s tvarohovou. Pokud je těsto moc tuhé, přidejte trošku mléka.
Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a promíchejte s mletou skořicí a nasekanými vlašskými ořechy.
Formu na muffiny vystelte papírovými košíčky nebo vymažte máslem. Na dno formiček dejte dvě lžíce těsta, pak jablečno-ořechovou směs a pak opět dejte těsto, asi do výšky tří čtvrtin. Vidličkou udělejte okrasnou spirálu.
Muffiny pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 až 30 minut.