Smažák s hranolky patří k nejoblíbenějším jídlům. Tyto prsty nesmí chybět na žádné párty.
Suroviny na 8 kusů
400 g sýra (ementál, čedar, mozzarella)
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl, pepř
olej
cherry rajčata na ozdobu
Postup
Sýr nakrájejte na dlouhé hranoly silné asi 1,5 cm. Pokud použijete mozzarellu, nechte ji nejprve okapat.
Sýrové prsty obalte v mouce, kterou smícháte se špetkou soli a pepře, a následně v rozšlehaných vejcích a strouhance.
Na pánvi rozpalte olej a smažte prsty ze všech stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírového ubrousku.
Osmažené sýrové prsty naservírujte na talíř s omytými cherry rajčaty. Podávejte s rajčatovou omáčkou.