TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Slaninu můžete nahradit libovou šunkou, a na závěr brambory polít jogurtem s rozmačkaným česnekem a špetkou soli.

Suroviny na 4 porce

1 kg velkých brambor
200 g slaniny
150 g sýra Niva
100 g sýra goudy
1 pórek
4 stroužky česneku sůl, pepř

Postup

Brambory i se slupkou vložte do hrnce s vodou a vařte 30 minut do poloměkka. Poté vodu slijte a dejte je vychladnout

Brambory překrojte podélně na dvě půlky a vydlabejte část dužiny.

Na pánvi dozlatova opečte nakrájený pórek se slaninou a plátky česneku.

Přidejte nakrájenou bramborovou dužinu a nahrubo nastrouhaný sýr Niva.

Na vymaštěném pekáčku pak brambory pečte dalších 30 min na 180 C

Tři minuty před koncem posypte hrstkou goudy a nechte rozpustit.

Tři minuty před koncem posypte hrstkou goudy a nechte rozpustit.

Nenechte si ujít další zajímavé články