TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lehké ovocné řezy s tvarohovým nadýchaným krémem jsou ideálním pohoštěním pro návštěvu.

Suroviny

Na těsto

6 vajec
180 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
1 lžíce másla
1 lžička prášku do pečiva

Na krém

250 g másla
250 g zakysané smetany
250 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru

Ovocná náplň

10 ks mochyně
2 mangový kompot
1 lžíce cukru

Postup

Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sýr, žloutky utřete s měkkým máslem a cukrem. Do žloutkové směsi přimíchejte mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte bílkový sníh. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v troubě při 180 °C asi 30 minut.

Připravte si krém. Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Tvaroh prošlehejte se zakysanou smetanou. Pak obě směsi spojte a krátce prošlehejte.

Kompotované mango nakrájejte na kousky a pak společně s mochyní a cukrem vložte do robotu a krátce promixujte.

Vychladlý korpus potřete ovocnou náplní a navrch rovnoměrně rozetřete tvarohovou směs. Moučník dejte na alespoň dvě hodiny vychladit do lednice. Nejlépe však přes noc.

 

Tags : dezert

Nenechte si ujít další zajímavé články

Stylový pobyt v zahradě
rezidenceonline.cz

Stylový pobyt v zahradě

Funkčnost, odolnost, uživatelský komfort, v neposlední řadě...
Pouť Českého Anděla: Další ročník je za dveřmi
epochanacestach.cz

Pouť Českého Anděla: Další...

Když se řekne pouť, mnoho lidí si nejspíš...
Zrak jako okno do budoucnosti: Jak oči mohou odhalit demenci roky před diagnózou?
21stoleti.cz

Zrak jako okno do budoucnosti:...

Demence souvisí se ztrátou...
Veselé plstěné!
panidomu.cz

Veselé plstěné!

Plsť je skvělým materiálem pro sváteční dekorace....
Nos jako osobní identifikátor
epochaplus.cz

Nos jako osobní identifikátor

Lidský nos dokáže rozlišit bilion různých vůní a...
Před smrtí myslel na obětování kohouta: Záhada posledních slov filozofa Sókrata
enigmaplus.cz

Před smrtí myslel na obětování...

Bylo o něm řečeno, že snesl...
Síla kaviáru v nové dimenzi: La Prairie představuje Skin Caviar Hydro Emulsion
iluxus.cz

Síla kaviáru v nové dimenzi:...

La Prairie otevírá novou...
Skypool Dubai: plavba mezi mrakodrapy
epochalnisvet.cz

Skypool Dubai: plavba mezi...

Dubajskou zátoka Bussiness Bay brzy získá...
Bojím se, co bude  s vnoučaty!
skutecnepribehy.cz

Bojím se, co bude s vnoučaty!

Mám dvě děti, syna a dceru. Vždy jsem byla...
Zbrklý kurýr zavařil horlivému diplomatovi
historyplus.cz

Zbrklý kurýr zavařil...

Prohlídky na hranicích jsou tentokrát zvlášť...
Zeleninový salát s kuřetem
nejsemsama.cz

Zeleninový salát s kuřetem

Vařené kuřecí maso bez kůže je naprosto dietní a tento vietnamský...
Margita překvapil: Šperky po Hance putují dál – komu je dal?
nasehvezdy.cz

Margita překvapil: Šperky po...

Od smrti zpěvačky Hany...