Máte hlad jako vlk? Uvařte si tyto těstoviny. Skvěle vás zasytí a potěší chuťové buňky.
Suroviny na 4 porce
500 g těstovin (penne)
300 g celeru
olivový olej
1 cibule
2 nožičky klobásy
100 ml smetany na vaření
100 g brynzy
sůl, pepř
1 lžíce nasekaného oregana
Postup
Penne uvařte v osolené vodě al dente. Sceďte a vmíchejte do nich trošku olivového oleje, aby se neslepily.
Celer oloupejte a nastrouhejte nahrubo, cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte celer a cibuli dozlatova. Přidejte na proužky nakrájenou klobásu a usmažte dokřupava. Pak vmíchejte smetanu a brynzu. Občas promíchejte a nechte na mírném plameni, dokud se sýr zcela nerozpustí. Podle chuti osolte a opepřete.
Těstoviny promíchejte se směsí. Přidejte nasekané čerstvé oregano a naservírujte na talíře.