Velice známé a velice oblíbené. Slepované ořechy s máslovým krémem nesmí na tácu s cukrovím chybět.
Suroviny
140 g rostlinného tuku (například Hera)
100 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
100 g strouhaných vlašských ořechů
špetka kypřicího prášku do pečiva
polohrubá mouka na obalení těsta
rozpuštěné máslo na vymazání formiček
Na krém
½ balení vanilkového pudinkového prášku
200 ml mléka
2 žloutky
200 g másla
40 g krupicového cukru
40 g moučkového cukru
Postup
Ze změklého rostlinného tuku, moučkového cukru, hladké mouky, ořechů a prášku do pečiva vypracujte tužší těsto, které dejte alespoň na 20 minut odpočinout do lednice.
Těsto rozdělte na malé kousky, ty obalte v polohrubé mouce, a pak je vtlačte do vymazaných formiček na ořechy. Formičky vyskládejte na plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 165 °C do zlatohněda.
Připravte si krém. Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink a nechte ho vychladnout. Žloutky utřete s rozměklým máslem a krupicovým a moučkovým cukrem a pak do této hmoty postupně vmíchejte vychladlý pudink.
Ořechy po vychladnutí vyklopte z formiček, namažte krémem a slepte. Můžete je ještě dozdobit čokoládovým a ovocným (jahodovým) toppingem. .