TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máte chuť na něco sladkého? Zkuste čokoládovou pěnu podle herečky Markéty Hrubešové.

Suroviny na 4 porce

150 g čokolády na vaření
1 žloutek
3 lžičky hnědého rumu
250 ml smetany ke šlehání
snítka máty nebo meduňky
lesní plody na ozdobu

Postup

Čokoládu rozlámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné misce také nad vodní lázní ušlehejte žloutek a rum do tuhé pěny. Za stálého míchání do této směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu.

Smetanu vyšlehejte dotuha a pak do ní přidejte vejce a čokoládu. Opatrně promíchejte a nechte vychladit. Podávejte se snítkou máty nebo meduňky a lesními plody.

Nenechte si ujít další zajímavé články