TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokud se o ně nemáte s kým podělit, raději je nepečte. Jinak hrozí, že je všechny sníte sama. Tyhle skořicové rolky jsou totiž hříšně dobré, vláčné a stoprocentně návykové.

Suroviny na 12 kusů

Na těsto

125 ml teplé vody
2 lžíce sušeného droždí
2 lžíce krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinku
120 g másla
2 vejce
½ lžičky soli
400 g hladké mouky
450 g polohrubé mouky
olej na vymaštění mísy a formy

Na náplň

250 g másla
340 g tmavého třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice

Na polevu

250 g smetanového sýra (např. Philadephia)
125 g másla
500 g krupicového cukru
1 lžička vanilkové esence
2 až 3 lžíce mléka

Postup

V malé misce smíchejte teplou vodu se sušeným droždím a krupicovým i vanilkovým cukrem. Nechte několik minut odpočinout.

Do velké mísy nasypte pudink, přidejte rozměklé nebo rozpuštěné máslo, obě vejce a sůl a dobře promíchejte. Přidejte kvásek a postupně přidávejte smíchané mouky a několik minut zpracovávejte těsto, až nebude lepivé. Těsto dejte do mísy vymaštěné olejem. Přikryjte a nechte přibližně 40 minut kynout.

Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené pracovní desce do velkého obdélníku a potřete ho rozměklým máslem. Rovnoměrně posypte třtinovým cukrem a skořicí. Těsto srolujte a ostrým nožem nakrájejte na menší kousky, které klaďte naležato vedle sebe do olejem vymazaného vyššího plechu nebo pekáčku.

Formu přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 10 až 15 minut kynout. Jakmile šneci přibližně zdvojnásobí svoji velikost, vložte formu do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte zhruba 15 až 20 minut.

Zatímco jsou šneci v troubě, připravte si polevu. Smetanový sýr utřete s máslem, krupicovým cukrem a vanilkou do hladké hmoty. Nakonec přidejte mléko a vyšlehejte ručním šlehačem. 6. Polevu nalijte na ještě teplé šneky a ihned podávejte. Můžete je na povrchu posypat strouhanými ořechy.

 

Tags : šneci

Nenechte si ujít další zajímavé články