Dobře upravené hovězí maso má své neodolatelné kouzlo. S těmito roštěnkami se trefíte do černého.
Suroviny na 4 porce
4 hovězí roštěnky
sůl, mletý černý pepř
8 stroužků česneku
slunečnicový olej
1 cibule
majoránka
500 g rajčatové passaty
hladká mouka
Postup
Roštěnky na okrajích nařízněte a naklepejte. Osolte je a opepřete a celé potřete prolisovanými stroužky česneku.
Na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte majoránku a vložte roštěnky. Opečte krátce z obou stran a pak podlijte rajčatovou passatou a duste doměkka (minimálně 60 minut).
Ke konci dušení, pokud je potřeba, zahustěte hladkou moukou. Podávejte ideálně s rýží, můžete ozdobit nakrájenými stonky jarní cibulky.
Tags :
roštěnky