TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Rychlou a zdravou zelnou polévku lze vylepšit třeba klobáskou, čerstvou paprikou, nebo houbami.  

Suroviny na 4 porce

200 g kysaného zelí
4 středně velké brambory
200 ml zakysané smetany
100 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
30 g čerstvého másla
sůl
kmín
cukr

Postup

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou či vývarem, osolíme, přidáme kmín a vaříme.

Kysané zelí překrájíme, přidáme k téměř měkkým bramborům a ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku zalijeme zakysanou smetanou, kterou rozmícháme s trochou mléka a hladkou moukou.

Můžeme přidat čerstvou kapii. Podle chuti přisolíme, osladíme, případně okyselíme lákem ze zelí a už jen krátce povaříme. Povrch polévky poklademe vločkami másla.

Nenechte si ujít další zajímavé články