Rajčatová směs bude chutnější, když do ní použijeme olivy plněné ančovičkami
Suroviny na 4 porce
12 kuřecích paliček
1 konzervu loupaných rajčat
hrst černých oliv
1 lžíci nasekaných lístků bazalky
1 cibuli
150 g čerstvých žampionů
sůl, pepř
4 lžíce oleje
hladkou mouku
Postup
Kuřecí paličky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak je na oleji v litinovém pekáčku ze všech stran opečeme. Vyjmeme a dáme stranou. Přidáme trošku oleje a orestujeme nakrájenou cibuli a houby. Přidáme loupaná rajčata, olivy a bazalku.
Směs podle potřeby osolíme a opepříme. Vše promícháme, vrátíme do pekáčku maso a dáme péct do trouby. Podle potřeby v průběhu pečené podlejeme trochou vody. Podáváme s rýží.
Tags :
kuřecí paličky