TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu.

Suroviny

250ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvaru (ve vaničce)
100 g hořké čokolády
150 g másla
1 lžíce krupicového cukru
1 vanilkový cukr

Postup

Našleháme si smetanu. Postupně přidáváme krupicový cukr, vanilkový cukr a tvaroh. Šleháme do hladké pěny.

Rozpustíme si máslo, nalámeme do něj čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme a necháme mírně zchladnout.

Do čokoládové hmoty opatrně vmícháme hladkou tvarohovou pěnu.

Nandáme do skleniček či pohárů a necháme zchladnout, nejlépe v ledničce. Před podáním můžeme dozdobit tím, co máme k dispozici, například lísky máty, sekané mandle či oříšky.

Nenechte si ujít další zajímavé články