TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Do tohoto salátu dobře upotřebíte vařené, dušené nebo pečené hovězí maso, které vám zbylo od jiného jídla, třeba svíčkové nebo roštěnek.

Suroviny na 4 porce

75 g čínských nudlí
250 g hovězího masa
1 stroužek česneku
1 červený paprikový lusk
1 červená chilli paprička
5–6 snítek koriandru
2 lžíce oleje
3–4 lžíce citronové šťávy
4 lžíce drůbežího vývaru
1 lžíce cukru
sůl

Postup

Čínské nudle necháme změknout ve vlažné vodě. Maso nakrájíme na tenké proužky, papriky očistíme a pokrájíme rovněž na proužky. Česnek nasekáme na jemné plátky, koriandr nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém rychle orestujeme maso s česnekem a paprikou.

Okapané nudle přidáme s chilli papričkou k masu, krátce opečeme a hotovou směs vyklopíme na misku. Citronovou šťávu smícháme s vývarem, cukrem a koriandrem. Zálivkou zalijeme salát, promícháme a podle potřeby pořádně osolíme.

Nenechte si ujít další zajímavé články