Svěží, mírně alkoholický nápoj pochází z Británie, kde je velmi oblíbený také jako limonáda.
Suroviny
30 g čerstvého zázvoru
500 g cukru krystal
2 citrony
5 l vody sušených pivních kvasnic
Postup
Zázvor oloupeme a nožem na plocho jej rozdrtíme.Dáme ho do velké mísy, zasypeme cukrem a zalijeme vroucí vodou. Z citronů vymačkáme šťávu a přilijeme ji ke směsi.
Sušené pivní kvasnice zalijeme v hrníčku vlažnou vodou. Necháme 3–4 minuty oživit a vlijeme do zázvorové směsi.
Promícháme a necháme 24 hodin stát. Nápoj přecedíme do čistých lahví přes plátno a uzavřeme je korkovou zátkou. Nad hladinou musí zůstat nejméně 3 cm volného prostoru na tvořící se oxid uhličitý. Zázvorové pivo podáváme dobře vychlazené ve vysokých sklenicích.
Tags :
pivo