Maso obsahuje vitamín B, železo, hořčík a další důležité prvky pro lidský organismus.
Suroviny pro 4 osoby
400 g plát z krůtích prsou
40 g listů špenátu
100 g plátkové anglické slaniny
6 stroužků česneku
1 červená paprika
2 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
1 mrkev
pepř
sůl
Postup
Oloupaný česnek nastrouháme najemno, špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi na másle zlehka opracujeme špenát, přidáme 3 stroužky česneku, pepř a vejce.
Připravíme si plát z krůtích prsou, který lehce poklepeme paličkou na maso, osolíme a poklademe na něj anglickou slaninu.
Na ni naneseme špenátovou směs a na proužky nakrájenou červenou papriku, pak stočíme do rolády a zpevníme nití.
V pánvi v rozpáleném oleji ze všech stran opečeme roládu. Pak ji přendáme do pekáčku a dáme zhruba na 40 minut péct. Lehce podlijeme vodou, přidáme zbylý česnek a na hrubo nastrouhanou mrkev.
Po upečení odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Podávat můžeme například s vařenými brambory.