Někdo považuje kuřecí maso za fádní, ale se správnou marinádou ho povýšíte do stavu hodného jazýčku krále.
Suroviny pro 6 osob
900 g kuřecích řízků
Marináda na kuřecí řízky
400 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku
2 celá vejce
1 lžička sladká červená paprika
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení
Postup
Připravíme si marinádu. Do misky si dáme jogurt a smícháme jej s prolisovaným česnekem a kořením, přidáme vejce a důkladně promícháme a nechám rozležet.
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a vysušíme. Nakrájíme na velikost řízečků a jemně naklepeme.
Z obou stran lehce posolíme. Každý vložíme do marinády a nechme ještě odležet. Doporučuje se alespoň hodina, ale čím déle, tím lépe. Ideální je, pokud maso v marinádě necháme v ledničce odpočívat přes noc.
Po uležení, obalujeme ve strouhance a ihned opékáme v rozpáleném oleji do zlatova. Smažené kuřecí řízky v marinádě podáváme s brambory, zeleninovým salátem čři jen lehce zakapaným polníčkem olivovým olejem.