Jablka a zázvor se dokonale snoubí, zkuste tento recept.
Suroviny na 5 porcí
500 g oloupaných jablek
1 citron
6 lžic medu
½ lžičky mleté skořice
1 lžička jemně mletého zázvoru (i se šťávou)
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Z jablek vykrojíme jádřince a nakrájejte na dílky, které rozložíme do zapékací nádoby.
Ty pak zakapeme šťávou z poloviny citronu, zasypeme skořicí a pokapeme 3 lžícemi medu. Zakryjte alobalem a pečeme doměkka asi 30 minut.
Vychladlá jablka rozmixujte, dochutíme medem a citronovou šťávou, přidáme zázvor a důkladně promícháme a dáme zmrazit, nejlépe do plastových krabiček s víčkem.
Když směs začne tuhnout, promícháme či proklepeme v nádobě a dáme opět ztuhnout. Opakujeme třikrát až čtyřikrát, vždy musíme dát pozor, abychom neporušily krystaly ledu a až pak necháme zcela zmrznout.