Křupavé ořechové sušenky slepované krémem jsou ideálním pohoštěním ke kávě a čaji.
Suroviny na 50 kusů
Na těsto
350 g hladké mouky
200 g rostlinného tuku (Hera)
150 g krystalového cukru
1 vejce
2 žloutky
špetka soli
2 vanilkové cukry
2 lžíce rumu
150 g mletých vlašských ořechů
2 bílky
pečicí papír
Na krém
100 g hořké čokolády
40 g másla
Postup
Z Hery, vanilkového cukru, krystalového cukru, soli, žloutků, vejce, mouky a rumu vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu odležet.
Z těsta tvarujte bochánky. Ponořte je do bílků a obalte v oříšcích. Dejte je na plech s pečicím papírem a pečte 20 minut při 180 ºC.
Máslo utřete do pěny a postupně vmíchejte mírně teplou, rozpuštěnou čokoládu. Krémem slepte rozkrojené bochánky.
Tags :
bochánky