Silná jako noha, takhle se dělá pořádná hovězí polévka.
Suroviny
4 l vody
750 g hovězího předního masa
300 g hovězích kostí
1 mrkev
1/8 celeru
2 petržele
1 cibule
hrst sušených hříbků
50 g vepřového sádla
1 vepřová játra
100 g zeleného hrášku
2 rajčata
pažitka
sůl
Postup
Hovězí maso a kosti omyjeme, vložíme do studené, osolené vody, přivedeme k mírnému varu.
Po hodinovém varu přidáme polovinu na kolečka nakrájené zeleniny a dále vaříme hodinu až hodinu a půl. Druhou část nakrájené zeleniny orestujeme na sádle, přidáme nakrájená játra. Vývar scedíme, vložíme orestovanou zeleninu s játry, přidáme houby (lépe když jsou namočené – vlijeme i s vodou), vaříme asi půl hodiny, poté následují nakrájená rajčata a hrášek, provaříme a podle chuti dosolíme.
Na talíři zdobíme pažitkou.