Marinovaný králík potěší chuťové pohárky všech členů rodiny.
Suroviny na 4 porce
4 králičí stehna
50 g slaniny
1 snítek rozmarýnu
sůl
Na marinádu
5 snítek rozmarýnu
5 snítek tymiánu
1 lžíce dijonské hořčice
3 stroužky česneku
80 ml olivového oleje
150 ml bílého vína
sůl, pepř
citronová šťáva
citronová kůra
Postup
Stehna omyjte, osušte a zbavte blan. Udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny.
Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte do pekáčku.
Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka. Nechte odležet přes noc.
Rozpalte gril. Opečte maso ve střední části a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Otáčejte ho a potírejte marinádou. Podávejte s pečivem nebo bramborem.
štítky: na rozmarýnu