Luxusní pochutina třeba na večírky. Trochu ze staré školy, možná, ale ani tak chuťově nezklame!
Suroviny na 4 porce
1 balení červeného či černého kaviáru (cca 80–95g)
8 vajec
100 g másla
sardelová pasta
citron
petrželka
hlávkový salát
Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo (v čerstvých zůstane žloutek uprostřed).
Vychladlá rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
Rozstrouháme je a našleháme s povoleným máslem, ochutíme trochou sardelové pasty. Bílkové košíčky naplníme kaviárem, pak ozdobně nastříkáme náplní a vršek ozdobíme zbytkem kaviáru, snítkou petrželky nebo kouskem citrónu.
Chceme-li mít plněných vajec více, zdobíme je kaviárem jen navrchu. Vajíčka rozložíme na hlávkový salát, případně doplníme dalšími pochoutkami. Jako přílohu podáváme tmavou bagetku, zapíjet můžeme šampaňským.