Rychlý perník s povidly a citronovou polevou, na kterém si pochutná celá rodina.
Suroviny na 24 porcí
Na těsto
6 vajec
280 g pískového cukru
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
130 ml mléka
110 ml oleje
300 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
2 lžičky skořice
2 lžíce rumu
60 g nastrouhaných vlašských ořechů
povidla
Na polevu
2 bílky
citronová šťáva
moučkový cukr
Postup
Žloutky ušlehejte do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, kakao, ořechy a mléko.
Na střídačku přidávejte mouku a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec vmíchejte rum a skořici. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte při 180 ºC asi 30 minut.
Vychladlý perník rozkrojte, slepte povidly a polijte polevou, kterou připravíte ušleháním bílků s cukrem a citronovou šťávou do požadované hustoty.